LamA nyAAAAAAAA....2010

2 ulasan


projek amal jomlayan di akhbar sinar 18/01/2010

salam
adehh..lama nyaa..tak menulis dlm blog nie...ari nie selepas beberapa bulan baru ler aku dapat balik pw untuk blog nie..huhuhu..tu pun sebab mengemas laci kat opis nie..terjumpa buku yg ada tulis pw blog....

so..tahun baru 2010...dah 18 hari berlalu...apa citer untuk tahun nie..??

alhamdulillah...awal tahu nhari tu..jomlayan.com telah berjaya melaksanakan satu program amal jomlayan.com

program berupa pemberian beg sekolah untuk pelajar2 pusat pengajian al quran luqman al hakim..oklah tu...kita mulakan tahun baru ini dengan satu amalan yg murni..di harapkan tahun ini akan lebih banyak lagi...projek amal jomlayan di lakukan...

SELAmat hARI rayO

0 ulasan








lama betul aku tak updated nie..al maklum lah bulan posa huhuu
so bila bulan dah posa...maka anak bulan pun kena lah posa...ekekek

apa2 pun sebelum terlambat aku ingin mengucapkan selamat hari raya untuk semua kenalan cyber..semoga raya kali ni membawa makna yg amat mendalam dan ceria...

macam biasa..aku bila hari raya...aku balik kg ler..huhuhu..kg menda...balik umah kakak aku yg tak sampai 10km pun jauh nya dari rumah aku....tu jerlah tempat yg aku dan anak bini aku leh tuju...al maklum lah..aku dan bini aku kan anak yatim piatu..ekeke...kesian si twins..merengek2 ajak aku balik kampung...so aku pun jwp ahh...yerlah kita nak balik kg lah nie...kita balik kg..ker umah mama chik ( umah kakak aku )...pndai plak dia jwp...tu bukan kg...kalau balik kg..kita kena naik keta lama2..bawak baju banyak2...

hahahaha...adehhh sian anak aku tingin nak ada kg.....tapi nak buek macamano....aku sendiri takder kg.....

awat aku tak leh upload gambo raya nie....?????

wah dah nak subuh dah..aku still tgh packcup cake untuk oder majlis perkahwinan...letihhh betulll rasa nya....

sedap2 plak lagu kat sinar nie..lagu lama2..zaman 80an....
tingat zaman remaja aku yehaaaa.....zaman seluar yankee..hahahahaha...seluar diskang.....adehhh....

-perghhhhhh..lama nya-

5 ulasan

salam..

adehh lama jugak aku tak up dated blog nie..
almaklum lah...lah nie nak bertenet kat opis pun dah agak susah...

apa2 pun alhamdulillah..kesihatan masih ok lagi lah nie...
sibuk dgn buat cup cake pun iyer jugak....ekceli aku tolong packaging jer..yg buat wife..ekek

dah lama tak bercelotah dlm blog nie...aku dah tak tahu apa nak type...
nak citer pasal apa ekk..??

okk nak up dated kan sikit pasal perniagaan kecil2an wife aku...home made cup cake

so far buzines dia semakin ada perkembangan yg sihat...last month ada 2 oder untuk kenduri kawen..agak banyak lah jugak kuantiti yg di minta..alhamdulillah..
lah nie..dah maju setapak lagi...
zas food ( company wife) akan menerima tempahan untuk cup cake yg akan di pack kkan ker dalam kotak ( nie satu biji satu kotak..comel kotak nya..aku oder kan dari penang..)

lagi satu..zas food jugak akan menerima tempahan untuk..sebarang jenis majlis..maybe..clients leh buat sebagai buah tangan kalau ker rumah kawan kerr..majlis makan2 ker..ekeke...so untuk ni...zas food menyediakan satu kotak khas untuk di isi dgn cup cake..di mana di dalam kotak ini akan ada 16biji atau 25biji cup cake.

-seminggu selepas raya...ada satu oder cup cakes berjumlah 3000biji..untuk suatu majlis kawen di johor..adehh..tak raya aku tahun nie...ekekek...

anyway...aku perlukan suatu pembahruan di dalam presentation product wife aku nie..
buziness cup cakes aku di kedai2 runcit..perlukan satu nafas baru dari segi

-packaging nya
-presentation product -rak2 baru..berbentu canggih sikit
-labelling
-perasa yg baru2

ermmm..insyaallah..nanti aku buat satu2..bak kata cina..man mann lai..huhuhu

apa2 pun biasalah lah...meniaga kecil2an nie..ada pasang dan surut nya...

banyak lagi krusus membuat cake dan cokelat yg wife aku kena attend..
takper..buat satu2..


so..
tak tahu nak citer apa dah..tu yg citer bab cake jer nie..ekek

jumpa lagi..

# aku tgh cari design untuk packaging cup cake aku nie...masih tak dapat2..ingat nanti nak buat satu pertandingan mereka cipta design logo untuk packaging zas food cup cake..di jomlayan...

punca RUNTUHAN BUMBUNG STADIUM DI TERENGGANU

0 ulasan




ekekekek.....abis ahh kita.....

jgn nie jadi alasan kontraktor sudahh

pertandingan MEWARNA

0 ulasan

salam....yuhuuu

last sunday...si twins ada masuk pertandingan mewarna di sek 13 shah alam..pertandingan tu sempena hari bomba selangor...

ekek..meriah..sonok tgk si kembar masa pertandingan tu...habis satu muka dia comot dengan oil kaler tu....apa2 pun ini satu pendedahan untuk dia..agar dia berani berdepan dengan masyarakat sekeliling...

meh kita tgk gambo2 ari tu...yuhuuuuuuuuu





\



















keputusan pertandingan mewarna tu...??? jeng jeng jenggg....ntahhh aku dah berambus awal...tak tahannn panas terikkkk....lagi pun along tak berapa sihat...asyik terbatuk2...muntah...lps jer aku bawak dia merayau..naik kenderaan2 bomba tu...terus bawak dia ker darul ehsan medical center..bawak pi chek up...

guru tadika yg bioul...ekekek

4 ulasan

Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ini?
Murid-murid : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan ?
Murid-murid : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika tadi memasukkan pen itu
ke dalam poket dia dan kemudian bertanya lagi..


Guru tadika : Anak-anak,nampak tak pen?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.
Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : Tuhan ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.

Guru tadika itu sangat gembira kerana tujuannya untuk mempengaruhi
kanak-kanak itu berjaya. Tetapi.. dalam kumpulan kanak-kanak itu ada
seorang
budak yang pintar yang bernama Amin lalu dia pun mengangkat tangan...
Amin


: Cikgu, boleh saya cakap sesuatu?

Guru tadika : Boleh,mari ke depan.
Amin : Kawan-kawan nampak cikgu tak?
Murid-murid : nampak.
Amin : cikgu ada kan ?
Murid-murid : ada.
Amin : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Murid-murid : tak nampak.
Amin : cikgu ada otak tak?
Murid-murid : tak ada.

my dream ...garden kat umah..

3 ulasan





mini garden yg baru aku buat kat umah...aku mmg berminat dgn garden2 nie...
buat masa nie..mini garden idaman aku baru 20/30% jer siap....
insyaALLAH sikit demi sedikit aku akan tambah aksesori nya nanti...lah nie tgh mengidam pelantar jalan kaki....akan ku sambau cukup bulan nie ..heheh
air terjun kat garden tu...aku rasa tak cukup besau..nak kena beli lain water pump nya nie....

semalam aku basuh kolam tu....lps basuh tak sampai setengah jam 15ekor ikan karp aku mati..hahaha..lupa letak klorin..adehhhh