SELAmat hARI rayO

0 ulasan








lama betul aku tak updated nie..al maklum lah bulan posa huhuu
so bila bulan dah posa...maka anak bulan pun kena lah posa...ekekek

apa2 pun sebelum terlambat aku ingin mengucapkan selamat hari raya untuk semua kenalan cyber..semoga raya kali ni membawa makna yg amat mendalam dan ceria...

macam biasa..aku bila hari raya...aku balik kg ler..huhuhu..kg menda...balik umah kakak aku yg tak sampai 10km pun jauh nya dari rumah aku....tu jerlah tempat yg aku dan anak bini aku leh tuju...al maklum lah..aku dan bini aku kan anak yatim piatu..ekeke...kesian si twins..merengek2 ajak aku balik kampung...so aku pun jwp ahh...yerlah kita nak balik kg lah nie...kita balik kg..ker umah mama chik ( umah kakak aku )...pndai plak dia jwp...tu bukan kg...kalau balik kg..kita kena naik keta lama2..bawak baju banyak2...

hahahaha...adehhh sian anak aku tingin nak ada kg.....tapi nak buek macamano....aku sendiri takder kg.....

awat aku tak leh upload gambo raya nie....?????

wah dah nak subuh dah..aku still tgh packcup cake untuk oder majlis perkahwinan...letihhh betulll rasa nya....

sedap2 plak lagu kat sinar nie..lagu lama2..zaman 80an....
tingat zaman remaja aku yehaaaa.....zaman seluar yankee..hahahahaha...seluar diskang.....adehhh....

-perghhhhhh..lama nya-

5 ulasan

salam..

adehh lama jugak aku tak up dated blog nie..
almaklum lah...lah nie nak bertenet kat opis pun dah agak susah...

apa2 pun alhamdulillah..kesihatan masih ok lagi lah nie...
sibuk dgn buat cup cake pun iyer jugak....ekceli aku tolong packaging jer..yg buat wife..ekek

dah lama tak bercelotah dlm blog nie...aku dah tak tahu apa nak type...
nak citer pasal apa ekk..??

okk nak up dated kan sikit pasal perniagaan kecil2an wife aku...home made cup cake

so far buzines dia semakin ada perkembangan yg sihat...last month ada 2 oder untuk kenduri kawen..agak banyak lah jugak kuantiti yg di minta..alhamdulillah..
lah nie..dah maju setapak lagi...
zas food ( company wife) akan menerima tempahan untuk cup cake yg akan di pack kkan ker dalam kotak ( nie satu biji satu kotak..comel kotak nya..aku oder kan dari penang..)

lagi satu..zas food jugak akan menerima tempahan untuk..sebarang jenis majlis..maybe..clients leh buat sebagai buah tangan kalau ker rumah kawan kerr..majlis makan2 ker..ekeke...so untuk ni...zas food menyediakan satu kotak khas untuk di isi dgn cup cake..di mana di dalam kotak ini akan ada 16biji atau 25biji cup cake.

-seminggu selepas raya...ada satu oder cup cakes berjumlah 3000biji..untuk suatu majlis kawen di johor..adehh..tak raya aku tahun nie...ekekek...

anyway...aku perlukan suatu pembahruan di dalam presentation product wife aku nie..
buziness cup cakes aku di kedai2 runcit..perlukan satu nafas baru dari segi

-packaging nya
-presentation product -rak2 baru..berbentu canggih sikit
-labelling
-perasa yg baru2

ermmm..insyaallah..nanti aku buat satu2..bak kata cina..man mann lai..huhuhu

apa2 pun biasalah lah...meniaga kecil2an nie..ada pasang dan surut nya...

banyak lagi krusus membuat cake dan cokelat yg wife aku kena attend..
takper..buat satu2..


so..
tak tahu nak citer apa dah..tu yg citer bab cake jer nie..ekek

jumpa lagi..

# aku tgh cari design untuk packaging cup cake aku nie...masih tak dapat2..ingat nanti nak buat satu pertandingan mereka cipta design logo untuk packaging zas food cup cake..di jomlayan...

punca RUNTUHAN BUMBUNG STADIUM DI TERENGGANU

0 ulasan




ekekekek.....abis ahh kita.....

jgn nie jadi alasan kontraktor sudahh

pertandingan MEWARNA

0 ulasan

salam....yuhuuu

last sunday...si twins ada masuk pertandingan mewarna di sek 13 shah alam..pertandingan tu sempena hari bomba selangor...

ekek..meriah..sonok tgk si kembar masa pertandingan tu...habis satu muka dia comot dengan oil kaler tu....apa2 pun ini satu pendedahan untuk dia..agar dia berani berdepan dengan masyarakat sekeliling...

meh kita tgk gambo2 ari tu...yuhuuuuuuuuu





\



















keputusan pertandingan mewarna tu...??? jeng jeng jenggg....ntahhh aku dah berambus awal...tak tahannn panas terikkkk....lagi pun along tak berapa sihat...asyik terbatuk2...muntah...lps jer aku bawak dia merayau..naik kenderaan2 bomba tu...terus bawak dia ker darul ehsan medical center..bawak pi chek up...

guru tadika yg bioul...ekekek

4 ulasan

Guru tadika : Anak-anak, nampak tak pen ini?
Murid-murid : Nampak cikgu.
Guru tadika : Pen ada kan ?
Murid-murid : Ada cikgu.

Kemudian guru tadika tadi memasukkan pen itu
ke dalam poket dia dan kemudian bertanya lagi..


Guru tadika : Anak-anak,nampak tak pen?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : pen ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.
Guru tadika : Anak-anak nampak Tuhan tak?
Murid-murid : tak nampak cikgu.
Guru tadika : Tuhan ada tak?
Murid-murid : tak ada cikgu.

Guru tadika itu sangat gembira kerana tujuannya untuk mempengaruhi
kanak-kanak itu berjaya. Tetapi.. dalam kumpulan kanak-kanak itu ada
seorang
budak yang pintar yang bernama Amin lalu dia pun mengangkat tangan...
Amin


: Cikgu, boleh saya cakap sesuatu?

Guru tadika : Boleh,mari ke depan.
Amin : Kawan-kawan nampak cikgu tak?
Murid-murid : nampak.
Amin : cikgu ada kan ?
Murid-murid : ada.
Amin : Kawan-kawan nampak otak cikgu tak?
Murid-murid : tak nampak.
Amin : cikgu ada otak tak?
Murid-murid : tak ada.

my dream ...garden kat umah..

3 ulasan





mini garden yg baru aku buat kat umah...aku mmg berminat dgn garden2 nie...
buat masa nie..mini garden idaman aku baru 20/30% jer siap....
insyaALLAH sikit demi sedikit aku akan tambah aksesori nya nanti...lah nie tgh mengidam pelantar jalan kaki....akan ku sambau cukup bulan nie ..heheh
air terjun kat garden tu...aku rasa tak cukup besau..nak kena beli lain water pump nya nie....

semalam aku basuh kolam tu....lps basuh tak sampai setengah jam 15ekor ikan karp aku mati..hahaha..lupa letak klorin..adehhhh

artis berumur 7 tahun..ekeke

1 ulasan


lift....KECEMASAN.....

0 ulasan

What to do when you are trapped in a lift? (apa perlu dilakukan ketika terperangkap di dalam lif)
We never know when and where accidents will happen to us OR people around us.

(kita tidak akan tahu dimana dan bila kemalangan akan berlaku kepada kita atau orang disekeliling kita)

Read on and hope this piece of information may help any of us when things do happen to ourself, our friends and our loved ones.
( baca dan diharapkan maklumat sedikit ini dapat membantu kita apabila berlaku kepada diri sendiri, kawan dan orang tersayang)
One day, while in a lift, it suddenly broke down and it was falling from level 13 in a fast speed.

(suatu hari, di dalam lif, tiba2 berlaku kerosakan dan jatuh menjunam dengan pantas dari aras 13)

Fortunately, I remembered watching a TV program that taught you must quickly press all the buttons for all the levels.

(Saya bernasib baik kerana teringat dalam sebuah program TV yang memberitahu, kita perlu menekan semua butang setiap tingkat)

Finally, the lift stopped at the 5th level.
(akhirnya, lif terhenti di aras 5)
When you are facing life and death situations, whatever decisions or actions you make decides your survival.

(apabila berhadapan dengan situasi hidup dan mati, apa sahaja keputusan atau tindakan yang anda buat akan menentukan samada anda SELAMAT)


If you are caught in a lift breakdown, first thought in mind may be 'waiting to die'...

(jika anda terperangkap dalam kerosakan lif menjunam, perkara pertama terlintas adalah 'menunggu untuk mati')
But after reading below, things will definitely be different the next time you are caught in a lift.

(tetapi selepas membacanya di bawah, ianya akan mengubah tanggapan awal anda jika terperangkap sekali lagi)
First – Quickly press all the different levels of buttons in the lift.

(pertama- dengan pantas tekan semua aras di dalam lif)
Second – Hold on tight to the handle (if there is any).

(kedua-pegang kuat pada pemegang, jika ada)
Third – Lean your back and head against the wall forming a straight line.

(ketiga- sandar belakang anda dan kepala pada dinding lif dalam keadaan lurus menegak)
Fourth – Bend your knees

(keempat- bengkok kan lutut anda)
Reason – When the lift falls, you will not know when it will hit the ground, and it may result in whole body bone fracture.

(alasan- ketika lif jatuh, anda tidak tahu bila ia akan menghentam ke lantai, dan akan mengakibatkan keretakan tulang badan)
Point 1 – When the emergency electricity supply is being activated, it will stop the lift from falling further.

(point 1 - apabila bekalan elektrik kecemasan diaktifkan, ia akan menghentikan lif dari terus jatuh menjunam)
Point 2 – It is to support your position and prevent you from falling or getting hurt when you lost your balance.

(point 2 - ianya untuk menyokong kedudukan dan mencegah anda dari jatuh atau tercedera ketika hilang imbangan)
Point 3 – Leaning against the wall is to use it as a support for your back/spine as protection.

(point 3- bersandar pada dinding adalah untuk menyokong tulang belakang, sebagai perlindungan)
Point 4 – Ligament is a flexible, connective tissue. It can be attached to the bone
part of the activities, but limit the scope of their activities in order to avoid injury.
Thus, the impact of fractured bones will be minimised from the severe pressure during fall.
(point 4 -ligamen adalah fleksibel, tisu penghubung antara penghujung tulang peha dan tulang betis semasa pergerakan, tetapi menghadkan pergerakan untuk mengelak kecederaan. Kesan ke atas keretakan tulang dapat diminimakan ketika anda jatuh)

gataiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ek

1 ulasan

gataiiii ekkk org utan nie....ekekekek

sebab tu LAHHHHH....

0 ulasan

lenkali bila dah berak..basuh bersih2...jgn pakai lapp dgn tisu tandass jerrr

ekeke











perghhhhhhhhh lngauu pun dokk kejorr muntot dia...

patunggg pun beranak..???? ekekek

0 ulasan

huhuhuhu....senang nyaaa dia beranakk...ekekek

anak sapaaaaaaaaaaaaaaa lah tu agak nya ekk....

























salib terbesar di klang...???

0 ulasan




huhuhuhuhu....bangunan mempunyai simbol salib yg terbesar..???

sebenar nya bukan bangunan tu mmg ada lambang salib...tetapi palang tersebut merupakan papan iklan untuk LHDN....
tapi bila di amat-amati...sejibik dah jadi lambang salib kan..?

TELEFON

1 ulasan

PERKARA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG TELEFON BIMBIT

Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan.Banyak perkara yang boleh anda lakukan antaranya : -

1)NOMBOR KECEMASAN
Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112.Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112.Ia boleh digunakan walaupun di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi,ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci ( Keypad lock )

2)KERETA TERKUNCI
Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda.Jangan risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera ( alarm ) sahaja . Caranya,cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah.Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda.Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm ( satu kaki ) dari kereta yang terkunci itu.Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat ' ON ' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya.Pasti kereta anda tidak terkunci lagi,malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada.Kerana itu juga,penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini.Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.

3)KUASA BATERI TERSEMBUNYI
Mungkin ramai tidak tahu,telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan bateri tambahan.Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan.Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan.Untuk mengatifkannya, tekan kekunci ' *3370# ' . Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus.Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda .

4)TELEFON KENA CURI

Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri.Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda,sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin.Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit.Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat Selamat.Bila telefon bimbit anda dicuri,anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut.Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar,dia tidak akan berupaya mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut.Jadi, walaupun ia di curi,namun sekurang-kurangnya anda berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya.

Sekian, Selamat Mencuba

1 ulasan

hepi besadayyyy along dan angah.....dah 6 tahun dah anak abah nie....huhuhuhuhu

21/2/09 ari tu adalah buat sedikit jamuan makan kat umah....sempena besday si twins nie....sebelum hari sabtu tu...ada jugak buat besday dia org kat sekolah tadika dia org....sambut besday twins bersama 75 org kawan2 tadika dia bersama guru2 tadika sekali...

sonok bila tgk dia org sonok...






ohhhhhhhhh bama

3 ulasan

agak2nya kalau aku jadi PM..mcmnilah muka aku ek...hahahahahah

sesuka hati dia org jerrr oter kulit obama jadi putih.....hahahaha




SAY NO TO DENGUE

1 ulasan

HUHUHUHU......memandangkan aku dah kena saman RM100/- dari jabatan kesihatan...sebab membiak nyamuk aedes...so aku pun kenalah share maklumat dar e mel nie...

nyamuk yg kecik mcm tu leh membunuh kita wei....jaga2...( lagi teruk aku kena bunuh dgn jabatan kesihatan...hahahahahahahaha....)


k

meh kita baca info nie



I would like to share this interesting discovery from a classmate's son who has just recovered from dengue fever. Apparently, his son was in the critical stage at the ICU when his blood platelet count drops to 15 after 15 liters of blood transfusion.

His father was so worried that he seeks another friend's recommendation and his son was saved. He confessed to me that he gave his son raw juice of the papaya leaves. From a platelet count of 45 after 20 liters of blood transfusion, and after drinking the raw papaya leaf juice, his platelet count jumps instantly to 135. Even the doctors and nurses were surprised. After the second day he was discharged. So he asked me to pass this good news around.

Accordingly it is raw papaya leaves, 2pcs just cleaned and pound and squeeze with filter cloth. You will only get one tablespoon per leaf. So two tablespoon per serving once a day. Do not boil or cook or rinse with hot water, it will loose its strength. Only the leafy part and no stem or sap. It is very bitter and you have to swallow it like "Won Low Kat". But it works.

*Papaya Juice - Cure for Dengue*

You may have heard this elsewhere but if not I am glad to inform you that papaya juice is a natural cure for dengue fever. As dengue fever is rampant now, I think it's good to share this with all.

A friend of mine had dengue last year. It was a very serious situation for her as her platelet count had dropped to 28,000 after 3 days in hospital and water has started to fill up her lung. She had difficulty in breathing. She was only 32-year old. Doctor says there's no cure for dengue. We just have to wait for her body immune system to build up resistance against dengue and fight its own battle. She already had 2 blood transfusion and all of us were praying very hard as her platelet continued to drop since the first day she was admitted.

Fortunately her mother-in-law heard that papaya juice would help to reduce the fever and got some papaya leaves, pounded them and squeeze the juice out for her. The next day, her platelet count started to increase, her fever subside. We continued to feed her with papaya juice and she recovered after 3 days!!!

Amazing but it's true. It's believed one's body would be overheated when one is down with dengue and that also caused the patient to have fever papaya juice has cooling effect. Thus, it helps to reduce the level of heat in one's body, thus the fever will go away. I found that it's also good when one is having sore throat or suffering from heat.

Please spread the news about this as lately there are many dengue cases. It's great if such natural cure could help to ease the sufferings of dengue patients.

Furthermore it's so easily available.
Blend them and squeeze the juice! It's simple and miraculously effective!!


from E-MEL...DARK SIDE of FACEBOOK

0 ulasan

Ramai yang suka menggunakan laman web sosial seperti MySpace, Frienster, Tagged
dan juga Facebook untuk mencari kawan dan juga member lama di ruangan maya. Ada
yang menjadikan laman web sosial sebegini sebagai satu tempat untuk mereka berkarya,
tidak kurang juga yang menjadikannya sebagai satu tempat dalam memperjuangkan
wadah dan pemikiran masing-masing. Yang penting, ianya PERCUMA dan itulah yang
aku ingin kongsikan.

Lamab web sosial sekarang tidak ubah seperti blog.
Dengan menggunakan umpan yang paling senang iaitu PERCUMA, berduyun-duyun
pengguna Internet akan berusaha untuk mendapat satu account bagi diri masing-masing.
Apatah lagi kalau username mereka masih belum diguna pakai oleh orang lain.
Betul`kan? Jadi sebagai pembuka kata, hari ini kita akan berkongsi sedikit info mengenai


laman web sosial yang sedang meletup iaitu FACEBOOK.
Sebenarnya, ada sebahagian “dark side” yang tidak diketahui oleh berjuta pengguna
internet di dunia ini mengenai Facebook. Ini adalah satu konspirasi teori yang telahpun
menjadi fakta benar dan apa yang boleh kita lakukan sekarang adalah “lihat” dan “terus
melihat”. Jika ada di antara kita yang telah meletakkan butir-butir peribadi sebenar di
dalam Facebook, maknanya tiada apa lagi yang kita boleh lakukan.

Sedarkah kita siapa sebenarnya di belakang Facebook?
Sedarkah kita bahawa semua data-data yang kita berikan itu telahpun disimpan oleh
pihak CIA?

Mereka boleh mengakses semua mengenai kita dan dengan mudah mendapat semua
butir-butir diri tanpa perlu bertanya kepada kita, bos kita, kawan-kawan kita, pihak
universiti kita, keluarga kita dan banyak lagi sumber at anytime they want!!
Dan yang lebih menyedihkan lagi, ramai dari kita terutamanya rakyat Malaysia sudahpun
memberikan 100% info dan butir-butir diri mereka dengan TEPAT. Apabila ditanya,
mereka dengan mudah menjawab, “nanti kalau member lama atau member sekolah ingin
mencari kita… senang sikit!”

Malang sekali bukan itu yang berlaku.
Dalam pada keghairahan yang kita sendiri wujudkan terhadap Facebook, kita sedikitpun
tidak membaca dasar ataupun polisi yang Facebook letak di dalam laman web mereka.
Yang kita tahu hanyalah PERCUMA dan sikap ramah dan jujur kita itulah yang boleh
memakan diri kita sendiri sebenarnya.
Mari kita lihat apakah yang Facebook nyatakan mengenai butir-butir peribadi yang kita
sendiri masukkan dalam account Facebook kita:

Cuba bayangkan!!!
Facebook yang telah menjadi kegilaan pengguna internet adalah tempat yang paling
mudah untuk CIA mendapatkan data peribadi mereka dengan PERCUMA. Bagi
pengguna kebanyakan (mereka yang bukan extreme), mungkin ia tidak akan membawa
keuntungan kepada pihak CIA tetapi bagi mereka yang mempunyai “title” sebagai
“professional” seperti seorang doktor, peguam, PROFESSOR, scientist dan yang
seumpamanya… inilah MANGSA CIA yang sebenarnya.

Mengapa?
Kerana sama ada kita percaya atau tidak, ramai golongan professional yang meletakkan
segala butir-butir mengenai diri mereka dengan lengkap bagai nak rak dengan alasan
mereka mempunyai kawan di seluruh dunia dan masing-masing tidak mahu “kalah”
dalam menceritakan semua kejayaan dan kegiatan yang telah mereka kecapi.
Bukankah itu semua adalah PRIVACY diri sendiri?
Pernahkah kita/mereka fikirkan mengenai RISIKO yang mereka letakkan ke atas diri
mereka sendiri?
- Habis semua data mengenai aktiviti dimasukkan.
- Habis semua data mengenai achievement diri dimasukkan.
- Address, hometown, phone number, clubs, jobs, rekod pendidikan, interests, daily
schedule…. habis diberikan begitu sahaja. Itu semua akan disimpan oleh pihak CIA
sebagai data yang boleh dijadikan statistik untuk kegunaan mereka pada masa hadapan.
Malah, maklumat mengenai keluarga juga dimasukkan dengan selamba.
Halo…
Kita marah bila orang mengambil tahu hal kita.
Kita marah bila orang mencungkil privacy kita.
Tapi kita tidak sedar yang kita telah “berikan” semuanya di dalam Facebook kita!
Ikut percakapan kasar orang di warung kopi, bunyinya memang menarik. Ini dialognya:
Esok kalau katakan mereka hendak menyerang Malaysia, mereka sudahpun tahu
dimanakah golongan bijak pandai di Malaysia ini berada/tinggal. Sebelum dia serang,
mereka akan bunuh dahulu golongan bijak pandai ini…. tiada apa yang tinggal.
Bukankah semua info yang mereka perlukan sudahpun ada dalam tangan mereka?

Facebook best!
Face book nombor 1 sekarang !!!
Memang betul.
Itu memang satu fakta. Tiada siapapun boleh menafikannya.
Dan ini juga adalah satu fakta:
Facebook telah di tampung sebanyak USD500,000 oleh bekas CEO Paypal, Peter Thiel.
Jadi tiada masalah untuk mempromosikannya. Tidak cukup dengan itu, sebanyak
USD12.7 juta telah dilaburkan ke dalam Facebook oleh James Breyer dari Accel
Partners. Mereka semuanya ada agenda yang mereka sendiri faham. Jika kamu hendak
tahu siapakah mereka semua ini dan siapakah DALANG di sebalik laman web sosial ini,
kamu harus memberikan fokus yang sepenuhnya pada slide flash video yang akan kamu
lihat sebentar lagi. Mainkannya berulang-ulang dan cuba fahamkan.
Sila klik banner di bawah untuk pemahaman lanjut:

Satu lagi, pihak CIA sendiri menggunakan Facebook group to untuk merekrut staffnya
bagi program kesayangan mereka iaitu National Clandestine Service. Malah, Dr Anita
Jones juga telah menjadi sebahagian dari Dark Side ini. Dr Anita Jones adalah Defence
Research and Engineering Director untuk US Department of Defence.
Bagi aku, bersosial di laman web seperti Facebook ini tidaklah salah. Malah bagus kerana
silap haribulan, boleh buat duit lagi. Tapi berhati-hatilah dengan semua privasi diri
sendiri. Jangan sesekali memberikan maklumat penting. Palsukan semua maklumat yang
dirasakan tinggi privasinya. Maklumlah.. rakyat Malaysia inikan cepat terpengaruh.
Apalagi dengan mende PERCUMA sebegini.

Bukan hendak mengata diri sendiri, tetapi ini telahpun terbukti. Kalau tidak percaya,
pergilah di Fotopages dan lihat siapakah pengguna terbesar Fotopages kelolaan rakyat
Israel tu…! Jawapannya adalah rakyat Malaysia. Tidak syak lagi…
Jadi, apa yang perlu kita lakukan sekarang?
Jawapannya mudah. Bagi mereka yang pernah memasukkan data privasi mereka, senyum
sahajalah. Bagi mereka yang belum dan baru nak mendaftar, berhati-hati. Itu sahaja

TAG DARI makwe lama...EKEKEKEK

1 ulasan

1. Do you think you are hot?
adakah awak fikir awak panas? ekeke.. hahahahaha
Menggelegak........HAHAHAHAHAHA

2. Upload your favourite picture of you
letak gambar awak yang paling awak suka


3. Why do you like that picture?
kenapa awak suka gambar tu?
Nostalgia

4. When was the last time you ate pizza?
bila kali terakhir awak makan pizza?
pizza ke fizza? awekkkkkkkkkkkkkssss

5. The last song you listened to?
lagu terakhir yang awak dengar?
lagu yang ada dalam blog nilaaaaaaaaaaaaaaaaah
tengah dengarlah niiii


6 . What are you doing right now besides this?
apa awak buat sekarang selain ni?
kentut macam tempe..........yuhuuuuuuuuuuuuuuuu


7. What name would you prefer besides this?
apa nama yang awak lebih suka selain nama sekarang ni
ENANAZA gabungan ENA & NAZA
yeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


****************
TAG 5 orang:
1. tuan kambing
2. tuan ikan lumba-lumba putih
3. tuan kucing hitam
4. tuan tanah
5. tuan khemah
****************
ekeke


8. Who is no. 1?
siapa no 1 ni?
kawan tempe

9. No. 3 is having relationship with?
no 3 ada hubungan dengan?
tuan dia xde hubungan ngn sesaper
tp kucing hitam dia ada hubungan ngn serigala jadian


10. Say something about no. 5
cerite sket tentang no 5
diri sendiri.. ekekek

11. How about no. 4?
bagaimana dengan nombor 4?
diri sendiri juga.. hahahaha

12. Who is no. 2?
siapa no 2?
kawan dop

nanti aku sambung buat menda alah nie ekkk.......nak kena pikir dulu...sebab dia tulis omputeh....hahahaha


SIAAAAAAAAAAAAAP juga akhirnya......ENAAAAAAAAAAAAA

MAUTTTTTTTTTT

0 ulasan


salam


adehhh depa kata aku kena up date blog.....

apa yang aku nak tulih nie....tulun ahh....huhuhu


apa2 pun..betui jugak kata depa.....so depa kata aku kena tulih..aku pun menulih ahh dengan penuh rasa kusyuk dan tawwaduk ....


so kali ni...aku nak ulas sikit..pasai satu citer wayang tu....cuti raya cina baru2 nie...aku n the family pi ahhh tgk wayang...nun kat husco bukit tinggi tu....


depa kata citer MAUT baguih...aku pongg pi ahh tgk.....

apa kejadah nya baguih.....MAUT betui aku pi tgk citer tu.....ntah apa2 punya citer....

membaziaqqq duit pop corn aku...kuang kuang kuang....nasib baik duit tiket wayang org banjer....


jalan citer langsungtak behhhhhh...baik aku tgk jalan2 cari makan..dari tgk citer MAUT nie...

3 segmen yg dia utarakan dlm citer tu....

satu pun aku tak suka....umpama tgk citer drama kat tv satuuu jer aku rasa...


BADE kena ahhh buat pilemm baik sikit ......baru ahhh org akan tgk citer hangg...nie ndakk...


tapi paling besss....sebelum aku masuk panggung tgk citer tu....citer start pukui 9.45malam...aku dah sampai pggung pukui 8.30mlm....so sebelum tgk citer....sempat ahh aku cuci mata..tgk anak dara....huhuhuhuhuhuhuhu


lama benarr aku tak masuk panggung.....terasa macam jakun plak aku time tu....


apa2 pun....


jgn lah pi tgk citer MAUT nie...MAUT duit korang bayar citer nie....



~ASSYAHID~

1 ulasan






KENAPA PALESTINE PENTING UNTUK UMAT ISLAM

1.Terdapatnya BAitul Maqdis - tempat paling suci selain bumi hijaz
2.Baitul Maqdis - tempat berlakunya Isra dan Mikraj
3.Baitul Maqdis - masjid kedua di bina selepas Masjidil Haram
4.Baitul Maqdis -kiblat pertama umat islam sebelum kita di arahkan mengadap kiblat ke mekah sekarang ni
5.Melakukan solat di Masjid Aqsa bersamaan 500 kali solat di tempat lain
6.Ramai nabi/rasul telah di lahirkan di sini serta wafat di sini juga, di antaranya Nabi Ibrahim, Lut, Sulaiman, Daud, Musa, nabi Isazionis dari sehari demi sehari cuba memusnahkan masjid Aqsa ini..berbagai cara di gunakan..membakar..membuat lorong bawah tanah..semuanya bagi menghapuskan tamadun islam di bumi palestineapa yg kita boleh buat? jangan sampai satu hari nanti kita hanya akan dapat melihat masjid ini hanya di dalam internet atau gambar sahaja..sebagai kenang kenangan kita...rejim zionis tidak akan berputus asa untuk merampas bumi palestine.


ISRAEL di bawah cengkaman regim zionis mmg berhasrat untuk menakluki keseluruhan bumi anbiya ini....sedikit demi sedikit hak rakyat palestine cuba di lenyapkan....
termenung sejenak bila kita lihat di kaca televisyen tentang kezaliman yg di lakukan terhadap rakyat palestine.....umpama binatang yg tidak mengenal erti kemanusian setiap bumi bertuah ini di banjiri bom oleh israel....bergelimpangan mayat kanak-kanak...org tua...di tepi jalan....
Yahudi sememang nya bangsa yang perlu di laknati oleh setiap manusia di dunia ini...
alasan membunuh kanak2 palestine -konon nya kanak2 ini bila dewasa akan menjadi askar kepada hamas....bukan saja kanak2 yg di bunuh..malahan ibu yang mengandung juga di bunuh atas alasan yang sama...manusia jenis apa kah ini...?????

500 TAHUN DAHULU...di andalusia..penyembelihan umat islam secara beramai2 telah berlaku...begitu juga di bosnia...sekarang berlaku pula di PALESTINE..apakah umat islam akan terus di perlekeh kan..?? mengapa umat islam yang penganut nya hampir 1.8billion di seluruh dunia..tiada kekuatan untuk melawan..??

apakah umat islam penakut...? ADAKAH TENTERA ISRAEL BERANI...

perlu di nyatakan di sini bahawa...TENTERA YANG PALING PENAKUT DI DUNIA IALAH TENTERA ISRAEL....

dengan kekuatan hamas yang tidak seberapa....dengan senjata batu yg di gunakan oleh penduduk gaza....tentera israel telah membalas dengan serangan udara..darat...bom...senjata2 canggih mereka....helikopter ..jet2 pejuang ....ini kah jenis askar yang berani...?? shame to u israel....memalukan..amat TIDAK JANTAN sebenar nya israel ini....

PENAKUT yang di lindungi oleh negara uncle sam..yang sama penakut nya....


akhir sekali...kita harap..pada pihak media..pada blogger...pada semua umat islam....jangan lah kita gelar mereka yang berani mati di palestine ini sebagai PENYERANG BUNUH DIRI....
gelar lah mereka ASSYAHID kerana mereka mengorbankan diri mereka untuk ugama...bangsa dan negara mereka

doa kan lah bumi palestine di menangi umat islam....aminnnnnnnnn