-perghhhhhh..lama nya-

salam..

adehh lama jugak aku tak up dated blog nie..
almaklum lah...lah nie nak bertenet kat opis pun dah agak susah...

apa2 pun alhamdulillah..kesihatan masih ok lagi lah nie...
sibuk dgn buat cup cake pun iyer jugak....ekceli aku tolong packaging jer..yg buat wife..ekek

dah lama tak bercelotah dlm blog nie...aku dah tak tahu apa nak type...
nak citer pasal apa ekk..??

okk nak up dated kan sikit pasal perniagaan kecil2an wife aku...home made cup cake

so far buzines dia semakin ada perkembangan yg sihat...last month ada 2 oder untuk kenduri kawen..agak banyak lah jugak kuantiti yg di minta..alhamdulillah..
lah nie..dah maju setapak lagi...
zas food ( company wife) akan menerima tempahan untuk cup cake yg akan di pack kkan ker dalam kotak ( nie satu biji satu kotak..comel kotak nya..aku oder kan dari penang..)

lagi satu..zas food jugak akan menerima tempahan untuk..sebarang jenis majlis..maybe..clients leh buat sebagai buah tangan kalau ker rumah kawan kerr..majlis makan2 ker..ekeke...so untuk ni...zas food menyediakan satu kotak khas untuk di isi dgn cup cake..di mana di dalam kotak ini akan ada 16biji atau 25biji cup cake.

-seminggu selepas raya...ada satu oder cup cakes berjumlah 3000biji..untuk suatu majlis kawen di johor..adehh..tak raya aku tahun nie...ekekek...

anyway...aku perlukan suatu pembahruan di dalam presentation product wife aku nie..
buziness cup cakes aku di kedai2 runcit..perlukan satu nafas baru dari segi

-packaging nya
-presentation product -rak2 baru..berbentu canggih sikit
-labelling
-perasa yg baru2

ermmm..insyaallah..nanti aku buat satu2..bak kata cina..man mann lai..huhuhu

apa2 pun biasalah lah...meniaga kecil2an nie..ada pasang dan surut nya...

banyak lagi krusus membuat cake dan cokelat yg wife aku kena attend..
takper..buat satu2..


so..
tak tahu nak citer apa dah..tu yg citer bab cake jer nie..ekek

jumpa lagi..

# aku tgh cari design untuk packaging cup cake aku nie...masih tak dapat2..ingat nanti nak buat satu pertandingan mereka cipta design logo untuk packaging zas food cup cake..di jomlayan...

5 ulasan:

nizamsani berkata...

wuih.bagus la biz kau bang.

Tanpa Nama berkata...

boleh lahh...
meniaga kecil2an jer nie

kau tak mo oder ker cup cake aku

ekekekeke


weiii..sedapp siout..lagi2 kalau aku yg adun

hahaha

nizamsani berkata...

ada deliveri ke tanjung malim ke?

Tanpa Nama berkata...

tanjung malim...???

mmg ahh nak kena sumpah macam malim kundang nie...ekeke

antar kalau kau oder ribu2 bijik..haha

Tanpa Nama berkata...

Amazing! http://www.getcocgem.com/ - I got free Clash of Clans gems here! Get yous too in less than two minutes!! Everybody is already using free gems from here.(HCE478iqsU)